WWE, TKO, Vince a Linda McMahonovi čelí žalobě týkající se sexuálního zneužívání nezletilých

Vince McMahon & Linda McMahon

Proti Vinci McMahonovi, jeho manželce Lindě McMahon, WWE a její mateřské společnosti TKO byla podána nová občanskoprávní žaloba týkající se sexuálního zneužívání. Advokátní kanceláře DiCello Levitt a Murphy, Falcon & Murphy podaly žalobu jménem pěti anonymních klientů, kteří obviňují bývalého ringového hlasatele WWE Mela Phillipse ze sexuálního zneužívání nezletilých.

Z tiskové zprávy vyplývá, že všichni klienti jsou bývalí „ring boys” - nezletilí chlapci, kteří byli v 80. a 90. letech minulého století přibíráni na pomoc při sestavování ringu před shows WWE. Podle žaloby Phillips (který zemřel v roce 2012) děti sexuálně napadal, přičemž Vince i Linda McMahonovi si prý byli vědomi toho, co se děje, ale nezakročili, aby tomu zabránili.

Další probíhající žaloba na Vince McMahona, kterou podala bývalá zaměstnankyně WWE Janel Grant, má za to, že přitáhla větší pozornost k činům bývalého generálního ředitele a inspirovala obviněné k tomu, aby se přihlásili. V tiskové zprávě se navíc uvádí, že FBI již odhalila nejméně 10 osob, které se staly Phillipsovými oběťmi, a je pravděpodobné, že jich je mnohem více, které ještě nepromluvily.

„WWE a McMahonovi měli vůči těmto nezletilým chlapcům odpovědnost a zklamali je tím nejhorším možným způsobem.” řekl právník Mark DiCello.

„Budeme důrazně bojovat za odhalení pravdy o tomto systémovém, zákeřném a život ovlivňujícím zneužívání. ... Vážíme si našich klientů za jejich odvahu a slibujeme, že pro ně budeme neúnavně hledat spravedlnost.”

Advokát Vince McMahona vydal prohlášení v návaznosti na zprávu o této žalobě:

„Před více než 30 lety se novinář Phil Mushnick snažil dostat na titulní stránky novin stejnými nepravdivými tvrzeními. Tato tvrzení nebyla nikdy prokázána a nakonec se stala předmětem žaloby za pomluvu proti panu Mushnickovi. Dnes vznesené nároky z nedbalosti proti panu McMahonovi se opírají o stejná absurdní, pomlouvačná a naprosto nepodložená tvrzení pana Mushnicka. Budeme pana McMahona důrazně bránit a jsme přesvědčeni, že soud shledá, že tato tvrzení jsou nepravdivá a neopodstatněná.” uvedl Rosenberg v prohlášení.

K celé záležitosti vydala prohlášení také Ann Callis, právní zástupkyně Janel Grant:

„Obvinění v žalobě 'ring boys' proti WWE jsou hluboce znepokojující. Vince McMahon učinil ze sexuálního zneužívání a obchodování s lidmi charakteristický znak kultury WWE na celá desetiletí. Ti, kdo přežili, jako Janel Grant a další bývalí zaměstnanci WWE, si zaslouží svůj den u soudu.”

„Všichni bývalí zaměstnanci WWE, kteří zažili sexuální zneužívání a obtěžování, by měli mít možnost říci pravdu tím, že jim bude zrušena dohoda o mlčenlivosti. Janel Grant stojí na straně všech přeživších z WWE a věří, že pan McMahon, WWE a všechny zúčastněné strany musí být pohnány k odpovědnosti.”

Žaloba týkající se obtěžování „ring boys” není prvním případem, kdy se proti WWE objevila obvinění tohoto druhu, neboť bývalý „ring boy” Tom Cole obvinil Phillipse a bývalého producenta WWE Terryho Garvina ze sexuálního obtěžování a nevhodného chování.

Později se s WWE dohodl na mimosoudním vyrovnání a v únoru 2021 ve věku 50 let spáchal sebevraždu.


Komentáře (0)

Zatím zde nejsou žádné komentáře

Přidat komentář

  1. Přidání komentáře jako host. Zaregistrujte se nebo se přihlaste ke svému účtu.
0 znaky
Přílohy (0 / 3)
Share Your Location

Reklama

Reklama

A teraz sa zase urazia hispánci,za to,že ich Japonci nazvali hlupákmi ...
Tak, že je Kane protrumpovský šašek se ví už dávno. Nyní k tomu přiby...
Od ledna 2025 bude na Netflixu k dispozici také archiv, prémiové live ...
Robert Pecha uveřejnil komentář v Netflix v ČR a SR už promuje vysílání WWE shows
A bude se na ten event moct podívat zpětně?

Reklama

Bude vám chybět Samantha Irvin ve WWE?

Reklama

WWE Novinky

AEW Novinky